Grilovaný banán

Grilovaný banán

Grilovaný banán v karamelu s ořechy.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Banán, 0,250 kg 9,30
Vlašský ořech, 0,030 kg 11,44
Karamel poleva topping, 0,030 kg 4,18
Koňak, brendy, 0,025 l 8,69
Pistacie, 0,010 kg 6,99
Cukr skořicový, 0,010 kg 0,98
Cukr vanilkový 0,010 kg 0,50
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 40,08 Kalorie v 1 porci: 803 cal

Postup přípravy

Méně dozrálý oloupaný banán podélně rozkrojíme. Na grilovací pánvi zprudka opečeme.

Na druhé pánvi opečeme vlašské ořechy, na nich rozpustíme vanilkový a skořicový cukr, který spojíme s karamelovým toppingem a levným koňakem (pozor na vzplanutí, alkohol přidat do vypnuté pánve a postupně prohřívat, obzvlášť při vaření na plynu).

Ogrilovaný banán chvilku prohřejeme v karamelu a přeložíme na talíř. Posypeme drcenými pistáciemi.

Možnosti inovace

Podávat s vanilkovou zmrzlinou.

Rada

Banán nesmí být zralý a měkký.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cappuccino Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 803 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Grilování (10min), V karamelu (2min), Kompletace (1min) Doba vaření 10 porcí: 23min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 4684x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy
Empanadas teplý předkrm, rychlé, pečení Empanadas