Jablkový závin

Jablkový závin

Český nebo německý ? je nesmrtelný desert jablkový závin, i když ho mají i jinde po světě :)

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Listové těsto, 0,050 kg 2,89
Jablka, 0,100 kg 3,43 ŠANDER ovoce zelenina
Rozinky, 0,007 kg 0,51
Cukr skořicový, 0,001 kg 0,10
Vlašský ořech, 0,008 kg 2,86
Vejce 1ks=45g 0,005 kg 0,38
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 10,16 Kalorie v 1 porci: 355 cal

Postup přípravy

Není nic jednoduššího. Listové těsto pokojové teploty rozválíme na výšku cca 4-5mm. Do tvaru obdélníku. Podélně na přední třetinu naskládáme nadrobno pokrájená jablka smíchaná s rozinkami, ořechy a skořicovým cukrem. Zarolujeme tak aby spoj byl vespod. Přehneme nebo utáhneme boky. Potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme špejlí.

Pečeme na 180°C 25minut.

Možnosti inovace

Zajímavé je dát 1:1 jablka a banány

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Espresso, Harney & Sons Citron Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 355 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení pečiva (25min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 956x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa
Hovězí rolka s pečeným bramborem hlavní chod, pečení, pečení Hovězí rolka s pečeným bramborem
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách