Jablkový závin

Jablkový závin

Nesmrtelná klasika jablkový závin a ten dělá nejlépe každá babička.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Listové těsto, 0,040 kg 2,31
Jablka, 0,120 kg 4,12 ŠANDER ovoce zelenina
Rozinky, 0,010 kg 0,72
Vlašský ořech, 0,008 kg 2,86
Strouhanka standard, 0,005 kg 0,18
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Cukr třtinový 0,100 kg 11,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 20,57 Kalorie v 1 porci: 746 cal

Postup přípravy

Někdo jablka loupá někdo ne. Já to dělám podle toho jakou jablko má slupku. Vyjadřincujeme nakrájíme na měsíčky a ty nakrájíme cca 3mm plátky. Smícháme s rozinkami nadrcenými vlašskými ořechy, cukrem a rozinkami. Na vyválené listové těsto, tam kam dáme směs jablek lehce podsypeme strouhankou. Poté přidáme směs jablek a zabalíme. Propícháme vršek závinu několikrát špejlí. Pečeme 30 minut na 165°C. Ale čas je relativní podle kvality a tipu listového těsta.

Možnosti inovace

1/2 jablek nahraďte banánem.

Rada

Strouhanku můžeme i nemusíme dávat je to podle jablek. Krájime po vychladnutí.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 746 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (30min) Doba vaření 10 porcí: 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Recept zobrazen: 2244x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Italské rizoto s krevetami a chobtničkama hlavní chod, rychlé, vaření, restování Italské rizoto s krevetami a chobtničkama
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda