Losos na ratatouille

Losos na ratatouille

Filet lososa na teplé zelenině s provensálskými bylinkami.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Losos filet s kůži, 0,200 kg 68,02 Food and frends
Celer řapíkatý, 0,050 kg 2,36 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,050 kg 0,76 ŠANDER ovoce zelenina
lilek baklažán, 0,050 kg 4,85
Rajčata cherry červená, 0,030 kg 2,10 ŠANDER ovoce zelenina
Cuketa, 0,050 kg 2,26
Cibule červená, 0,030 kg 0,78 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,008 kg 1,18
Paprika červená čerstvá, 0,020 kg 1,46
Paprika žlutá čerstvá, 0,015 kg 1,63
Paprika zelená čerstvá, 0,020 kg 1,46
Provensálské koření, 0,001 kg 0,24
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,001 kg 0,10
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,10
Olivový olej extra virgin, 0,050 l 6,28 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Rajčata loupaná (rajčatová polpa) 0,050 kg 1,14 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 94,81 Kalorie v 1 porci: 879 cal

Postup přípravy

Filet lososa dáme péct na 160°C, 10 minut. Mezi tím na olivovém oleji orestujeme plátky česneku s julieny ostatní zeleniny a čerstvými bylinkami.

Do zeleniny přidáme trochu loupaných konzervovaných rajčat. Necháme na pánvi dusit (cca 5minut), dokud nám mrkev lehce nezměkne.

Možnosti inovace

Do zeleniny rád přidávám i čerstvý fenykl nebo chřest.

Rada

Když nejsou čerstvé bylinky, doporučuji provensálskou pastu od Knoru. Sice drahá věc, ale stačí minimum. Ale i toto provensálské ´´Pesto´´ si lze udělat dopředu z čerstvých bylinek.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 879 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Pečení (20min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 12.06.2012
  • Recept zobrazen: 6548x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí na česneku hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na česneku
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese
Enchiladas hlavní chod, rychlé, restování, smažení-fritování Enchiladas