Ala Mexický guláš

Ala Mexický guláš

Komunistická podoba mexického guláše, drobné kousky dušeného hovězího s rýží, hráškem a sýrem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,165 kg 28,20
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Voda pitná standard, 0,130 l 0,17
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Hrách mražený, 0,030 kg 1,12 Food and frends
Eidam cihla 30%, 0,010 kg 1,15
Kukuřice zrno mražené 0,015 kg 1,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 31,72 Kalorie v 1 porci: 450 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na 1/2 oleje. Přidáme maso, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Poté mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme. V polovině dušení vysmažíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, přidáme kukuřici, promícháme a pod poklicí dusíme.

Jako přílohu smícháme vařenou rýži s hráškem.

Při podávání dáme porci rýže s hráškem doprostřed talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.

Rada

Nostalgická podoba receptu státních norem 1985.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Desperados Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 450 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.05.2013
  • Recept zobrazen: 6093x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách
Fajitas hlavní chod, dietní, rychlé, grilování Fajitas
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese