Jamajské kuře v jerk marinádě s lehkým salátem s avokáda

Kuře v jamajské marinádě jerk jsou skvělá na letní grilovací akce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí prsa, 0,150 kg 18,02
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,48
Nové koření celé, 0,002 kg 0,75
Česnek kuchyňský, 0,004 kg 0,63
Cibule standard, 0,005 kg 0,09 ŠANDER ovoce zelenina
Cukr krystal, 0,002 kg 0,03
Sůl mořská jemná, 0,002 kg 0,04
Pepř tříbarevný drcený, 0,015 kg 7,19
Skořide mletá, 0,002 kg 0,35
Muškátový ořech mletý, 0,001 kg 0,58
Olivový olej extra virgin, 0,003 l 0,38 Lesa s.r.o.
Sojová omáčka, 0,002 l 0,13
Bílý vinný ocet, 0,010 l 1,01
Kurkuma, 0,001 kg 0,25
Čerstvá Jalapeňo, 0,016 kg 4,22
Zázvor kořen čerstvý, 0,004 kg 0,41
Limetka, 0,015 kg 0,95
Pomeranč, 0,010 kg 0,32 ŠANDER ovoce zelenina
Jablečný džus 0,015 l 0,72
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 36,55 Kalorie v 1 porci: 196 cal

Postup přípravy

Na marinádu všechny ingredience kromě masa rozmixujeme dohladka

Jednodušší provedení

Místo jalapeňos papriček můžeme použít například Habanero papričky a čerstvé zelené chilli papričky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 196 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Marinování (4h), Grilování (10min) Doba vaření 10 porcí: 4h 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 14.05.2013
  • Recept zobrazen: 1089x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Těsto na pizzu pečivo, rychlé, pečení Těsto na pizzu
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách