Ragú polévka

Krémová,smetanově nažloutlá polévka s vložkou masa a zeleniny

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Telecí roštěná, 0,017 kg 8,36
Zelenina pod svíčkovou mix, 0,007 kg 0,21
Květák, 0,013 kg 1,44
Voda pitná standard, 0,140 l 0,18
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Mléko polotučné, 0,020 l 0,41 Food and frends
Hrách konzervovaný, 0,004 kg 0,25
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,28
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Petržel plochá nať 0,005 kg 0,80
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 12,69 Kalorie v 1 porci: 140 cal

Postup přípravy

Telecí maso zalijeme 2/5 vody, mírně osolíme a uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.

Květák rozebereme na menší růžičky,zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme.

Ze 2/3 tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme muškátový květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody. Uvedeme do varu a 20 minut zvolna vaříme. Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a přecedíme.

Do procezené polévky dáme telecí maso, nakrájené na drobné kostičky, květák, hrách a znovu krátce povaříme.

Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, popř. přisolíme a povaříme. Jemně nakrájenou petrželovou nať dáme do polévky krátce před podáváním.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 140 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.06.2013
  • Recept zobrazen: 1257x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou
Vepřové řízečky s wasabi kaší hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Vepřové řízečky s wasabi kaší