Provensálské "pesto" bylinky

Provensálské "pesto" bylinky Provensálské "pesto" bylinky Provensálské "pesto" bylinky Provensálské "pesto" bylinky

Pomletá směs bylinek s olivovým olejem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tymián čerstvý, 0,002 kg 0,97
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,002 kg 0,96
Bazalka čerstvá, 0,002 kg 0,75
Estragon čerstvý, 0,002 kg 0,30
Šalvěj čerstvá, 0,002 kg 1,20
Majoránka sušená 0,001 kg 0,11
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,09 Kalorie v 1 porci: 2 cal

Postup přípravy

Všechny čerstvé bylinky zbavíme stonku a samotné lístečky buď ponorným mixerem nebo kůtrovačem na hodně jemno rozmixujeme s olivovým olejem.

Jednodušší provedení

Opravdovým základem pro provensálskou směs jsou jen první tři bylinky a to stačí.

Možnosti inovace

Přidáním česneku.

Rada

Chceme-li prodloužit životnost této směsi, přidejte dovnitř před mletím lžičku sušeného zeleninového vývaru, nebo půl kostky bujónu a jejich konzervanty nám to podrží o pár měsíců déle k použití.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 2 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 28.07.2013
  • Recept zobrazen: 3697x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, blanšírování Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí