Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue

Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue

Slavný francouzský recept smažené kapsy z telecího masa, ementálu a kvalitní vepřové šunky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Telecí roštěná, 0,150 kg 75,06
Vepřová šunka, 0,075 kg 10,36
Ementál, 0,065 kg 11,23
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Mouka pšeničná hladká, 0,020 kg 0,27 Food and frends
Rostlinný olej, 0,020 l 0,90
Vejce 1ks=45g, 0,013 kg 0,95
Strouhanka standard 0,025 kg 0,91
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 95,00 Kalorie v 1 porci: 768 cal

Postup přípravy

Telecí pečeni nakrájíme na plátky, ze kterých podkrojením uděláme motýlky. Naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme plátek sýru v plátku šunky.

Obalíme v trojobalu a pomalu smažíme, nejlépe v přepuštěném másle. Když v oleji, tak také nic nezkazíme.

Mou oblíbenou přílohou je jemná bramborová kaše.

Jednodušší provedení

Na tomto jídle jsou páchány asi největší omyly. Nejen špatným psaním, překladem a výslovností, ale hlavně použitými ingrediencemi. Francouzky to znamená modrá stuha a je to kulinářský řád (ocenění) pro nejlepší francouzské kuchaře. Neznamená to tedy k použití modrý sýr. Stejně tak lidé zjednodušují použitím kuřecího nebo krůtího masa, místo kvalitní telecí pečeně.

Možnosti inovace

Velmi oblíbenou variantou je provedení mini roládky, kterou také smažíme.

Rada

Smažíme relativně krátce, protože kvalitní telecí můžeme podávat i v úpravě medium.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Víno růžové Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 768 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Smažení-Fritování (7min) Doba vaření 10 porcí: 27min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.01.2014
  • Recept zobrazen: 18992x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Houbová omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Houbová omáčka
Plněné paprikové lusky na rajské omáčce hlavní chod, restování pro základ, dušení Plněné paprikové lusky na rajské omáčce
Caprese pomodori studený předkrm, dietní, rychlé Caprese pomodori