Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Telecí líčka jsou na vzestupu popularity, jsou jednoduché a luxusní zároveň.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Telecí líčka, 0,200 kg 88,20
Cibule standard, 0,100 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,080 kg 1,22 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,050 kg 1,26 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel kořen, 0,060 kg 0,08
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,30
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,48
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,30
Nové koření celé, 0,001 kg 0,38
Rajčatový protlak, 0,020 kg 0,85
Víno červené alkohol, 0,080 l 9,07
Recept hovězí vývar základní, 1,000 porce 5,04
Máslo 0,002 kg 0,28
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 104,41 Kalorie v 1 porci: 701 cal

Postup přípravy

Telecí líčka v rámci možnosti očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky, 200g porce cca 3 ks. Orestujeme v kastrolu zprudka po obou stranách dozlatova a vyndáme. Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek. Restujeme do hnědé barvy. V polovině restování přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a orestujeme do hněda. Potom přidáme protlak, orestujeme, zalijeme vínem, necháme lehce odpařit, vložíme líčka, koření a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou do měkka cca 1,5 hodiny. Další možný způsob úpravy je konfinování. Tzn., že kastrol s podlitými líčky vložíme do trouby vyhřáté na 80°C, cca 4-5 hodiny.

Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do menšího hrnce, a pokud je to nutné, trochu zredukujeme. Dle potřeby dochutíme. Nakonec vmícháme kousky chladného másla.

Podáváme položené na bramborové kaši s omáčkou přelitou kolem.

Rada

Čím kvalitnější plemeno, tím je rychlost úpravy masa kratší. Tedy čas, aby maso bylo měkké, je také 40 minut a hotovo.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 701 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Restování pro základ (15min), Dušení (1h 40min) Doba vaření 10 porcí: 2h 25min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 05.03.2014
  • Recept zobrazen: 5485x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Chilli con carne hlavní chod, dietní, restování pro základ, vaření Chilli con carne
Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem