Bramborová polévka

Bramboračka s houbami

Bramboračka je světlá polévka s brambor, hub a zeleniny, ale bramborová polévka muže být i velmi prostá na suroviny.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibule standard, 0,051 kg 0,89 ŠANDER ovoce zelenina
Slunečnicový olej, 0,007 l 0,30
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Voda pitná standard, 0,187 l 0,25
Celer bulva, 0,003 kg 0,08 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,004 kg 0,07 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel kořen, 0,003 kg 0,00
Kapusta hlávková, 0,004 kg 0,17
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Kmín celý, 0,001 kg 0,01
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Brambory loupané, 0,040 kg 0,71
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,15
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 2,88 Kalorie v 1 porci: 147 cal

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji osmahneme dorůžova, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Za neustálého míchání přilijeme vlažnou vodu, uvedeme do varu a vaříme nejméně 10 minut.

Do částečně povařené polévky přidáme na kostičky (nudličky) nakrájenou, orestovanou zeleninu, přidáme pepř, kmín, majoránku, trochu soli a za občasného míchání vaříme do měkka.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, uvaříme zvlášť v mírně osolené vodě, přidáme do polévky, přidáme třený česnek a důkladně provaříme.

Propláchnutou petrželovou nať nasekáme nadrobno a před podáváním jí posypeme polévku.

Možnosti inovace

vejce,houby

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 147 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (5min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 27.03.2014
  • Recept zobrazen: 4239x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty