Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami Bramboračka

Bramboračka je světlá polévka s houbami, bramborem a zeleninou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibule standard, 0,030 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Slunečnicový olej, 0,007 l 0,30
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Recept hovězí vývar základní, 1,000 porce 5,04
Houbová směs mražená, 0,010 kg 2,21
Celer bulva, 0,027 kg 0,68 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,034 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel kořen, 0,023 kg 0,03
Kapusta hlávková, 0,015 kg 0,60
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Brambory loupané, 0,050 kg 0,88
Voda pitná standard, 0,020 l 0,03
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Kmín celý, 0,001 kg 0,01
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,15
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 10,83 Kalorie v 1 porci: 386 cal

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji dorůžova, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Za neustálého míchání přilijeme vlažný vývar, přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 30 minut.

Do povařené polévky přidáme houby, očištěnou orestovanou kořenovou zeleninu, nakrájenou na nudličky (kostičky), nakrájenou kapustu, kmín a za občasného promíchání vaříme doměkka.

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Poté přidáme do polévky a dovaříme. Ke konci varu přidáme třený česnek, pepř a majoránku.

Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a provaříme.

Petrželovou nať nasekáme nadrobno a do polévky vkládáme před podáváním.

Možnosti inovace

vejce

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 386 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (5min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 27.03.2014
  • Recept zobrazen: 3383x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti pasta (těstoviny), rychlé, restování pro základ, vaření Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Plněné paprikové lusky na rajské omáčce hlavní chod, restování pro základ, dušení Plněné paprikové lusky na rajské omáčce