Kuřecí salát s citrónovou majonézou

Kuřecí salát s citrónovou majonézou

Kuřecí salát s citrónovou majonézou, může být ideální formou lehkého oběda.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mrkev mini mražená, 0,025 kg 1,41
Celer řapíkatý, 0,038 kg 1,77 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel kořen, 0,025 kg 0,03
Petržel plochá nať, 0,010 kg 1,60
Pórek, 0,025 kg 0,86
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Kuřecí prsa, 0,125 kg 15,02
Jablka, 0,050 kg 1,72 ŠANDER ovoce zelenina
Vlašský ořech, 0,020 kg 7,63
Citrón, 0,025 kg 1,29 ŠANDER ovoce zelenina
Majonéza, 0,025 l 1,78 Unilever Food Solutios
Smetana zakysaná, 0,013 kg 0,99
Salát hlávkový 10'', 0,013 kg 0,85 ŠANDER ovoce zelenina
Kajenský pepř, 0,001 kg 1,50
Salát římský (romein) listy 0,044 kg 4,67 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 39,57 Kalorie v 1 porci: 495 cal

Postup přípravy

1) Začneme s přípravou polévkové zeleniny (můžeme použít mrkev, celer, petržel, pórek), kterou nejprve omyjeme, oloupeme a poté vše nadrobno nasekáme. Cibuli si očistíme, rozpůlíme, spolu s polévkovou zeleninou dáme do hrnce a zalijeme vodou. Až voda začne vřít tak ji osolíme. Do vroucí vody dáme omyté kuřecí řízky a hrnec z části přikryjeme poklicí. Na mírném ohni budeme vše vařit asi 15 minut.

2) Uvařené kuřecí řízky vyndáme z vody a necháme je vychladnout. Mezitím si připravíme řapíkatý celer, který omyjeme a odkrojíme z něj zelenou část, tu nasekáme najemno, zbytek celeru očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Poté si umyjeme jablka a vykrojíme z nich jadřince, jablka pak nakrájíme také na kostičky.

3) Pokračujeme přípravou petrželky, tu omyjeme, necháme osušit a nakrájíme najemno. Vlašské ořechy si nahrubo nasekáme. Kuřecí řízky si nakrájíme na malé kousky. Omyjeme si citron horkou vodou, osušíme, kůru si nastrouháme a vymačkáme z citrónu šťávu.

4) Majonézu si smícháme s citrónovou kůrou, přidáme 2 lžíce smetany, dochutíme solí a cayennským pepřem.

5) V závěru už jen všechny suroviny na salát smícháme, přelijeme majonézou a znovu zamícháme. Salát podáváme na umytých listech hlávkového salátu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rajec jemný Doporučené přílohy: Chléb farmářský Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 495 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (15min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 14.04.2014
  • Recept zobrazen: 4511x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát Coleslaw přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw
Hovězí rolka s pečeným bramborem hlavní chod, pečení, pečení Hovězí rolka s pečeným bramborem
Těsto na pizzu pečivo, rychlé, pečení Těsto na pizzu