Plněné trojhránky

Plněné trojhránky

Pokrm pochází až z Tuniska, zde se tyto trojhránky objevují na všech tržištích.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hrubá (mouka) krupice, 0,050 kg 1,56
Sůl standard, 0,004 kg 0,03 Fany gastroservis
Petržel plochá nať, 0,013 kg 2,00
Cibule standard, 0,018 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Kapary malé v soli, 0,008 kg 1,68
Tuňák v olivovém oleji, 0,034 kg 5,41 Lesa s.r.o.
Máslo, 0,005 kg 0,70
Pepř černý mletý, 0,003 kg 0,75
Vejce 1ks=45g, 0,011 kg 0,85
Olivový olej extra virgin, 0,005 l 0,63 Lesa s.r.o.
Citrón 0,013 kg 0,65 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 13,87 Kalorie v 1 porci: 371 cal

Postup přípravy

Na přípravu těsta potřebujeme 350 ml vody, kterou smícháme s krupicí, přidáme půl lžičky soli a vypracujeme hladké těsto (nejlépe tyčovým mixérem). Když máme těsto hotové, tak ho necháme hodinu odležet. Těsto pak znovu promícháme, dle potřeby přidáme vodu, tak aby ve výsledné podobě bylo těsto měkké a tekuté.

Rozehřejeme si na sucho pánev. Na rozehřátou pánev dáme 3 lžíce těsta a rychle je rozetřeme na kruh (průměr cca 20 cm), necháme ztuhnout (ne zhnědnout). Když je placka hotová, vytáhneme ji ven a vlhkou utěrkou ji přikryjeme. Z těsta pak připravujeme další placky, budeme jich mít 8. Všechny je dáváme vychladnout pod vlhkou utěrku.

Náplň:

Nejprve si oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Omyjeme si petrželku a lístky nasekáme. Kapary a tuňáka opláchneme, necháme okapat. Tuňáka rozdrobíme na kousky. Na pánvičce si rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kapary, tuňáka, petrželku a na mírném ohni 3 minut dusíme. Potom směs osolíme a opepříme.

Samotná příprava:

Nejprve si rozhřejeme olivový olej, na kterém budeme smažit trojhránky. Vezmeme si dvě placky a doprostřed dáme 2-3 vrchovaté lžíce připravené náplně, uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Kraje placky navlhčíme, poté placku přeložíme napůl a kraje pořádně stiskneme. Hotové placky opatrně vložíme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran 2-3 minuty dozlatova. Taštičky servírujeme horké s kolečky citronu.

Rada

Krupice by měla být z tvrdé pšenice.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Víno růžové Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 371 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (1h 15min), Restování (4min), Smažení-Fritování (4min) Doba vaření 10 porcí: 1h 23min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 26.04.2014
  • Recept zobrazen: 1738x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin
Běloruské bramborové placky hlavní chod, rychlé, vaření, pečení, smažení-fritování Běloruské bramborové placky