Bourgogne šneci

Bourgogne šneci Bourgogne šneci

Šneci zapečení v ulitě a zakapány bylinkovým máslem. Podáváno s citrónem a bílým pečivem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hlemýždí maso mražené (šnečí), 0,100 kg 64,90
Máslo, 0,025 kg 3,50
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,05
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Petržel plochá nať, 0,015 kg 2,40
Citrón, 0,100 kg 5,17 ŠANDER ovoce zelenina
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Strouhanka standard, 0,010 kg 0,36
Pernod 0,010 l 5,99
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 79,32 Kalorie v 1 porci: 390 cal

Postup přípravy

Předvařené šnečí maso našťoucháme do prázdných šnečích ulit, když ulity nejsou, tak na speciální zapékací talíř pro šneky. Použijeme 2-3 předvařené šneky do jedné ulity.

Připravíme si bylinkové máslo z utřeného nebo prolisovaného česneku, nadrobno na kolečka nakrájenou petržel, nadrobno nakrájený tymián, sůl a bílý pepř tak, že do povoleného másla vše pomalu vtíráme vařečkou nebo cukrářskou stěrkou.

Na závěr zakápneme pernodem (či jiný anýzový likér). Jednu desetinu strouhanky také vetřeme do másla.

Bylinkovým máslem naplníme šnečí ulity po okraj. Před zapečením zbývající strouhankou opět posypeme naplněné ulity.

Pečeme na 190°C, 10 minut.

Možnosti inovace

Na druhém snímku je pokrm servírován bez ulit na talíři pro šneky, takto to vařím raději.

Rada

Petrželkou nešetříme, solíme dost, šnek to pobere.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 390 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 08.10.2012
  • Recept zobrazen: 5090x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Svatomartinská husa hlavní chod, rychlé, pečení, vaření Svatomartinská husa
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce