Krtkův dort

Krtkův dort

Krtkův dort

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mouka pšeničná hladká, 0,027 kg 0,37 Food and frends
Kypřicí prášek do pečiva, 0,001 kg 0,11
Cukr moučkový, 0,020 kg 0,56
Cukr vanilkový, 0,002 kg 0,10
Kakao holandské, 0,002 kg 0,41
Mléko polotučné, 0,050 l 1,01 Food and frends
Slunečnicový olej, 0,023 l 1,02
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Banán, 0,040 kg 1,49
Pudinkový prášek, 0,004 kg 0,87
Smetana nad 30%, 0,040 l 3,40
Ztužovač šlehačky, 0,002 kg 0,43
Čokoláda na vaření 0,010 kg 1,75
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 12,21 Kalorie v 1 porci: 654 cal

Postup přípravy

Nejprve jsem si smíchala dva hrníčky hl. mouky s jedním práškem do pečiva, pak jsem přidala jeden hrníček moučkového cukru a jeden vanilkový cukr, 4 lžíce kakaa, jeden hrníček mléka, jeden hrníček oleje a dvě vejce a ušlehala jsem si hladké těsto. Toto těsto jsem nalila do olejem vymazané a hl. moukou vysypané dortové formy s tím, že na spodek formy jsem si vystřihla pečící papír ve tvaru srdce (můžete použít jakoukoliv formu).

Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Po vychladnutí formu obřežeme tak, aby šel korpus snáze vyklopit, opatrně sloupneme papír a vydlabeme asi půlcentimetrovou vrstvu pouze asi centimetrový okraj necháme. Vydlabané "drobky" si necháme stranou a později je použijeme na zdobení.

Postup přípravy krému:

Na pudinkový krém se šlehačkou jsem si nejprve uvařila z jednoho hrníčku mléka, jednoho pudinkového prášku a pěti lžic krupicového cukru hustý pudink a nechala jsem jej dobře vychladnout. Po vychladnutí jsem pudink rozšlehala, přilila dva kelímky smetany ke šlehání, jeden ztužovač a do husta vyšlehala. Do dobře vyšlehaného krému jsem vmíchala hrubě nastrouhanou čokoládu na vaření.

Vydlabaný povrch moučníku poklademe podélně rozpůlenými banány, na celý povrch navrstvíme pudinkový krém a posypeme drobečky z vydlabaného těsta.

Možnosti inovace

Je možné použít jak vanilkový tak banánový pudink. Osobně jsem zkoušela obě varianty a banánový se mi zdá chutnější.Povrch krtkova dortu je ještě možné ozdobit např. lentilkami, nebo si vytvořit marcipánového krtka, já jsem použila jojo žížalky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mléko, Espresso Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 654 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Pečení (35min), Mixování (15min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 27.07.2015
  • Recept zobrazen: 1955x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Gnocchi se špenátem kuřecím masem pasta (těstoviny), rychlé, restování, vaření na pánvi Gnocchi se špenátem kuřecím masem
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese