Dušené jehněčí v bramborách

Dušené jehněčí v bramborách

Lancashire Hotpot je britské dušené jehněčí maso se zeleninou a bramborem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Jehněčí kýta s kostí, 0,250 kg 46,95
Bobkový list čerstvý, 0,001 kg 0,30
Mrkev standard, 0,030 kg 0,46 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,020 kg 0,95 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Víno červené alkohol, 0,050 l 5,67
Cibule standard, 0,040 kg 0,70 ŠANDER ovoce zelenina
Worcesterová omáčka, 0,010 l 1,22
Jehněčí ledvinky, 0,025 kg 6,30
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý celý, 0,001 kg 0,05
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Tymián čerstvý 0,001 kg 0,48
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 60,85 Kalorie v 1 porci: 614 cal

Postup přípravy

Jehněčí maso nakrájíme na kousky jako na guláš. Na olivovém oleji orestujeme maso 5 minut, přidáme odblaněné, očištěné a nakrájené ledvinky. Restujeme další 2 minuty. Maso a ledvinky vyjmeme a ve stejné pánvi orestujeme cibuli, postupně přidáváme ostatní zeleninu, poprášíme moukou a podlijeme červeným vínem s Worcestershire omáčkou, vše vaříme další 4 minuty.

Oloupané brambory nakrájíme na cca 3-4 mm plátky, 1/2 brambor vyskládáme na dno zapékacího (lépe keramického) pekáče, nebo římského hrnce. Na to dáme směs zeleniny a masa. Znovu vyskládáme druhou polovinou na kolečka nakrájených brambor.

Přilijeme veškerou šťávu, co zbyla z restování.

Brambory potom potřeme máslem a posolíme. Pečeme 50 minut přiklopené na 170°C, dalších 10 minut na 190°C odklopené, dokud nevznikne tygrování.

Možnosti inovace

Už zde je trochu ingrediencí navíc, originál se obejde bez červeného vína, celeru i česneku. Pokud je trochu jehněčího nebo kuřecí vývaru, tak přidáme místo vína.

Rada

Časy jsou orientační, záleží na měkkosti masa.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Guinness Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 614 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (15min), Dušení (50min), Pečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 2159x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin