Telecí maso

Telecí maso je maso z telat - mladých kusů Hovězího dobitka. Má velmi jemnou, i když méně výraznou, chuť. Je to maso libové a lehce stravitelné, proto bývá součástí dětské a dietní stravy. Nejkvalitnější je maso z telat okolo hmotnosti 60 kg.


Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue

Slavný francouzský recept smažené kapsy z telecího masa, ementálu a kvalitní vepřové šunky.

Francie 95 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, smažení-fritování detail »

Degustační trojkombinace

Pro hosty kteří důvěřují a v šesti osobách řeknou, že vše nechají na kuchaři si lze degustačně pohrát i z jídel pevného lístku.

Mezinárodní Fusion 213 Kč / porce Mirek 0777
degustační teplý, vaření detail »

Demi glace

Omáčka, ale také velmi silný vyredukovaný vývar, to je demi glace. Je tím nejzákladnějším základem každé profesionální kuchyně.

Francie 12 Kč / porce Mirek 0777
omáčka, pečení, vaření, redukování detail »

Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou

Delikatesní závitky z jemného telecího roštěnce.

Itálie 82 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, restování pro základ, pečení, vaření detail »

Telecí játra s jablky, jarní cibulkou a čatný z lesních plodů

Krátce restovaná játra s grilovanými plátky jablka.

Francie 62 Kč / porce Mirek 0777
teplý předkrm, dietní, rychlé, grilování detail »

Telecí líčka na červeném víně s cipolliny

Dnes stále populárnější surovina, ať telecí či hovězí líčka.

Francie 138 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Telecí líčka na víně

Telecí líčka jsou na vzestupu popularity, jsou jednoduché a luxusní zároveň.

Čechy a Morava 104 Kč / porce Jiří Novák
hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení detail »

Velikonoční telecí roláda

Telecí roláda na velikonoce, to je dobrota plněná nádivkou ze špenátu a s vajíčkovým salátem.

Evropa 68 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření detail »

Vývar hovězí základní

Čistý vývar z morkových kostí a zeleniny.

Čechy a Morava 4 Kč / porce Zdeněk
polévka, dietní, vaření detail »

Ragú polévka

Krémová,smetanově nažloutlá polévka s vložkou masa a zeleniny

Čechy a Morava 13 Kč / porce Helena Preiszlerová
polévka, vaření detail »
12
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Demi glace omáčka, pečení, vaření, redukování Demi glace
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda
Telecí líčka na červeném víně s cipolliny hlavní chod, restování pro základ, dušení Telecí líčka na červeném víně s cipolliny