Recepty z masa

Maso znamená  svalovinu zvířat , v širším a kulinářském smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu krev, střevavýživu a vnitřností nevyjímaje)  Maso je až ze 70% voda, kterou tepelnou úpravou odstraňuji. .Maso jsou bílkoviny 15-20%, které jsou stavebním kamenem našich svalů. Maso jsou tuky 10-40% ale i více, které nám dávají energi do rezerv a ty nás potom trápí :)

Zdroje masa jsou: jatečná zvířata skot,prasata, jatečná drůbež (hrabavá i vodní), lovná zvěř jelen, divočák, zajíc, , exotické druhy zvěře (podle místa výskytu, zebra, pštros, sob),ryby a bezobratlí živočichove.

 

Zajíc Králík Zebří maso Jehněčí a ovčí maso Vepřové maso
Hovězí a telecí Drůbež a Ptáci Uzeniny a paštiky Mlži a plži
Mleté mix Zvěřína

Bílý chřest se šunkou a bramborem

Německý oblíbený chřest nám nesmí přebít žádná výrazná ingredience.

Německo 41 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, dietní, rychlé, blanšírování detail »

Bohdalovský závitek

Plněný hovězí závitek zelím a párkem, přelitý řidší tmavočervenou omáčkou, je Bohdalovský hovězí závitek

Čechy a Morava 20 Kč / porce Vítek Preiszler
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Bourgogne šneci

Šneci zapečení v ulitě a zakapány bylinkovým máslem. Podáváno s citrónem a bílým pečivem.

Francie 79 Kč / porce Mirek 0777
teplý předkrm, rychlé, pečení detail »

Bratislavský guláš

Kousky hovězího přelité pikantní smetanovou omáčkou, aneb bratislavský guláš.

Čechy a Morava 33 Kč / porce Vítek Preiszler
hlavní chod, restování pro základ, dušení, vaření detail »

Brazilský Feijoada s rýží a farofa

Feijoada je vynikající dušené vepřové a černé fazole, které se tradičně podávají s rýži i s čerstvými plátky pomeranče. V Brazílii se tento pokrm...

Brazílie 77 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Burritos

Opečená tortilla s masovou náplní. Klasické mexické levné jídlo.

Mexico 46 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, restování, dušení, vaření, smažení-fritování detail »

Buřtguláš de lux

Jídlo na levnou večeři je buřtguláš.

Čechy a Morava 13 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření detail »

Caesarův salát s kuřecím masem

Nejpopulárnější salát současnosti. Salát má nejspíš na svědomí restauratér Caesar Cardini, původem Ital, který provozoval restauraci v Mexiku a USA.

Severní Amerika 53 Kč / porce Vaclav Langer
velké saláty, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně, pečení detail »

Cassoulet

Cassoulet.

Francie 60 Kč / porce Jan Matějka
teplý předkrm, vaření, pečení detail »

Cikánská roštěnka

Pro nedělní oběd je cikánská roštěnka ideálním pokrmem

Čechy a Morava 143 Kč / porce Lenka
nedělní oběd, rychlé detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem hlavní chod, dietní, rychlé, vaření v páře Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem
Francouzský guláš Daube hlavní chod, restování pro základ, dušení Francouzský guláš  Daube