Recepty z masa

Maso znamená  svalovinu zvířat , v širším a kulinářském smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu krev, střevavýživu a vnitřností nevyjímaje)  Maso je až ze 70% voda, kterou tepelnou úpravou odstraňuji. .Maso jsou bílkoviny 15-20%, které jsou stavebním kamenem našich svalů. Maso jsou tuky 10-40% ale i více, které nám dávají energi do rezerv a ty nás potom trápí :)

Zdroje masa jsou: jatečná zvířata skot,prasata, jatečná drůbež (hrabavá i vodní), lovná zvěř jelen, divočák, zajíc, , exotické druhy zvěře (podle místa výskytu, zebra, pštros, sob),ryby a bezobratlí živočichove.

 

Zajíc Králík Zebří maso Jehněčí a ovčí maso Vepřové maso
Hovězí a telecí Drůbež a Ptáci Uzeniny a paštiky Mlži a plži
Mleté mix Zvěřína

Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue

Slavný francouzský recept smažené kapsy z telecího masa, ementálu a kvalitní vepřové šunky.

Francie 95 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, smažení-fritování detail »

Croque monsieur a Croque madame

Croque monsieur a Croque madame, je skvělá snídaně či brunch s vůní francouzského bistra.

Francie 26 Kč / porce Jan Matějka
snídaně, rychlé, gratinování detail »

Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem

Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým vepřovým masem.

Čína 24 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, dietní, rychlé, vaření v páře detail »

Čevabčiči

Čevabčiči s opečeným bramborem a tatarkou.-Původ čevabčiči je v turkických oblastech, odkud se z původního kebabu (kebab - čevap) rozšířil na...

Čechy a Morava 28 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, pečení, vaření detail »

Čínské kuřecí se sladkokyselou omáčkou

Kuřecí prsíčka v lehce pikantním lombu.

Čína 37 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, wok detail »

Daňčí kolínko na špenátové kaši

Daňčí kolínko je větší lahůdka než jehněčí, notabene s brusinkovým želé a špenátovou kaší.

Čechy a Morava 209 Kč / porce Mirek 0777
nedělní oběd, marinování, pečení detail »

Debrecínský hovězí guláš

Hovězí guláš s párky a slaninou.

Čechy a Morava 38 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, restování pro základ, vaření detail »

Degustační trojkombinace

Pro hosty kteří důvěřují a v šesti osobách řeknou, že vše nechají na kuchaři si lze degustačně pohrát i z jídel pevného lístku.

Mezinárodní Fusion 213 Kč / porce Mirek 0777
degustační teplý, vaření detail »

Demi glace

Omáčka, ale také velmi silný vyredukovaný vývar, to je demi glace. Je tím nejzákladnějším základem každé profesionální kuchyně.

Francie 12 Kč / porce Mirek 0777
omáčka, pečení, vaření, redukování detail »

Dochucený hovězí tataráček

Předkrm nebo chuťovka k pivu, každopádně další nesmrtelné jídlo.

Čechy a Morava 69 Kč / porce Mirek 0777
teplý předkrm, rychlé, postupy studené kuchyně, smažení-fritování detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kohout na červeném víně Coq au vin hlavní chod, restování pro základ, dušení Kohout na červeném víně Coq au vin
Hovězí ragú s mrkví a hráškem hlavní chod, dušení Hovězí ragú s mrkví a hráškem