Recepty z masa

Maso znamená  svalovinu zvířat , v širším a kulinářském smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu krev, střevavýživu a vnitřností nevyjímaje)  Maso je až ze 70% voda, kterou tepelnou úpravou odstraňuji. .Maso jsou bílkoviny 15-20%, které jsou stavebním kamenem našich svalů. Maso jsou tuky 10-40% ale i více, které nám dávají energi do rezerv a ty nás potom trápí :)

Zdroje masa jsou: jatečná zvířata skot,prasata, jatečná drůbež (hrabavá i vodní), lovná zvěř jelen, divočák, zajíc, , exotické druhy zvěře (podle místa výskytu, zebra, pštros, sob),ryby a bezobratlí živočichove.

 

Zajíc Králík Zebří maso Jehněčí a ovčí maso Vepřové maso
Hovězí a telecí Drůbež a Ptáci Uzeniny a paštiky Mlži a plži
Mleté mix Zvěřína

Grilovaná krkovička s hruškou zapečenou modrým sýrem s medovo-hořčičným přelivem

Minutka, která nezabere moc času, to je plátek grilované krkovičky s hruškou a medovo-hořčičnou omáčkou.

Čechy a Morava 58 Kč / porce Jiří Novák
hlavní chod, rychlé, grilování detail »

Gulášová polévka

Česká top 10 polévka. Světlá, hustší, paprikově načervenalá polévka s nakrájenými bramborami a masem.

Čechy a Morava 4 Kč / porce Helena Preiszlerová
polévka, restování pro základ, vaření detail »

Halušky s brynzou

Slovenské top jídlo jednoduše geniální. Halušky s brynzou a opečenou slaninou.

Slovensko 36 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, vaření, restování detail »

Halušky se zelím a slaninou

Slovenská variace na halušky. I bez brynzy jsou v tomto provedení vynikající.

Slovensko 20 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, vaření, restování detail »

Hot křídla s pikantní salsou a zeleninovým wrapem

Oblíbené křidélka v chilli marinádě s tortillou plněnou salátem.

Severní Amerika 38 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, marinování, pečení detail »

Hovězí dušené v kapustě

Trochu zapomenutá česká klasika.

Čechy a Morava 38 Kč / porce Karel 4 Hájek
hlavní chod, dietní, rychlé, dušení detail »

Hovězí guláš

Český klasický guláš s českým houskovým knedlíkem je hovězí guláš.

Čechy a Morava 33 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, dušení, restování pro základ detail »

Hovězí guláš z trouby

Klasický hovězí guláš díky přípravě v troubě propojí ještě více chutě.

Čechy a Morava 202 Kč / porce Jan Saňa
hlavní chod, rychlé, restování, pečení detail »

Hovězí kotlíkový guláš

Výborný hovězí guláš z jednoho kotlíku

Čechy a Morava 54 Kč / porce Lenka
hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení detail »

Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami

Dnes stále populárnější surovina, buď telecí či hovězí líčka.

Francie 67 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině hlavní chod, dietní, rychlé, restování, pečení, pečení Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině
Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz. hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz.