Recepty z masa

Maso znamená  svalovinu zvířat , v širším a kulinářském smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu krev, střevavýživu a vnitřností nevyjímaje)  Maso je až ze 70% voda, kterou tepelnou úpravou odstraňuji. .Maso jsou bílkoviny 15-20%, které jsou stavebním kamenem našich svalů. Maso jsou tuky 10-40% ale i více, které nám dávají energi do rezerv a ty nás potom trápí :)

Zdroje masa jsou: jatečná zvířata skot,prasata, jatečná drůbež (hrabavá i vodní), lovná zvěř jelen, divočák, zajíc, , exotické druhy zvěře (podle místa výskytu, zebra, pštros, sob),ryby a bezobratlí živočichove.

 

Zajíc Králík Zebří maso Jehněčí a ovčí maso Vepřové maso
Hovězí a telecí Drůbež a Ptáci Uzeniny a paštiky Mlži a plži
Mleté mix Zvěřína

Hovězí maso po burgundsku

Hovězí maso po burgundsku

Evropa 77 Kč / porce Lenka
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Hovězí maso podle houbařů

Hovězí maso podle houbařů je ideálním kombinací pro milovníky hub.

Itálie 70 Kč / porce Lenka
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Hovězí maso se zeleninou v alobalu

Hovězí maso se zeleninou je pochoutka k lehčímu obědu nebo svačině

Evropa 25 Kč / porce Lenka
hlavní chod, dietní, restování pro základ, pečení detail »

Hovězí maso stroganov

Kousky hovězího masa s omáčkou

Evropa 180 Kč / porce Lenka
hlavní chod detail »

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Čechy a Morava 45 Kč / porce Zdeněk
hlavní chod, dietní, vaření detail »

Hovězí na houbách

Hovězí maso na houbách s rýží nebo houskovým knedlíkem?

Čechy a Morava 53 Kč / porce Zdeněk
hlavní chod, dietní, vaření detail »

Hovězí na koprové omáčce

Koprová omáčka patří mezi české stálice.

Čechy a Morava 110 Kč / porce Jan Saňa
hlavní chod, vaření detail »

Hovězí na koprové omáčce s houskovým knedlíkem

Česká sladko-kyselá omáčka s vařeným hovězím. Koprová omáčka také dělí populaci na polovinu.

Čechy a Morava 50 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, vaření detail »

Hovězí po Burgundsku, Beef Bourguignon

Francouzská klasika, která i ve Francii má mnoho variant. Tato patří mezi ty klasické.

Francie 57 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, vaření detail »

Hovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky

Čirá, mírně nažloutlá polévka typické vůně a chuti, hlavně po játrové vložce. Játrová vložka je přiměřeně kořeněná /nesmí být rozvařená, ani tuhá/.

Čechy a Morava 5 Kč / porce Helena Preiszlerová
polévka, vaření detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Baby kuřátko plněné parmskou šunkou hlavní chod, dietní, pečení, restování pro základ, vaření Baby kuřátko plněné parmskou šunkou
Kulajda polévka, vaření Kulajda
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček