Recepty z masa

Maso znamená  svalovinu zvířat , v širším a kulinářském smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu krev, střevavýživu a vnitřností nevyjímaje)  Maso je až ze 70% voda, kterou tepelnou úpravou odstraňuji. .Maso jsou bílkoviny 15-20%, které jsou stavebním kamenem našich svalů. Maso jsou tuky 10-40% ale i více, které nám dávají energi do rezerv a ty nás potom trápí :)

Zdroje masa jsou: jatečná zvířata skot,prasata, jatečná drůbež (hrabavá i vodní), lovná zvěř jelen, divočák, zajíc, , exotické druhy zvěře (podle místa výskytu, zebra, pštros, sob),ryby a bezobratlí živočichove.

 

Zajíc Králík Zebří maso Jehněčí a ovčí maso Vepřové maso
Hovězí a telecí Drůbež a Ptáci Uzeniny a paštiky Mlži a plži
Mleté mix Zvěřína

Hovězí ragú s chilli bazalkou a bramborem

Lehká obměna guláše s čerstvou jarní cibulkou, čerstvou chilli papričkou a čerstvou bazalkou.

Evropa 48 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Hovězí ragú s mrkví a hráškem

Nezahuštěný guláš, do kterého na závěr přidáme hrášek a baby karotku.

Rakousko 36 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, dušení detail »

Hovězí ragů s houbami a brokolicí

Hovězí ragů je nezahuštěný guláš s cibulkami, žampiony a brokolicí

Mezinárodní Fusion 41 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení detail »

Hovězí rolka s pečeným bramborem

Lahůdka z hovězího pupku a zrajícího modře plísňového sýra.

Francie 142 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, pečení, pečení detail »

Hovězí steak na fazolích s kukuřicí a brambory

Pečené brambory s pikantními fazolemi a šťavnatý steak.

Mezinárodní Fusion 94 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, pečení detail »

Hovězí svíčková na smetaně

Typické české jídlo, které je chloubou české gastronomie už mnohu let.

Čechy a Morava 51 Kč / porce Jan Saňa
hlavní chod, nakládání, restování, dušení detail »

Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem

Pro mnohé vrchol české gastronomie, pro kuchaře zkouška odvahy. To je česká hovězí svíčková omáčka a houskovým knedlík s brusinkovým terčem.

Čechy a Morava 49 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, marinování, restování pro základ, vaření, redukování detail »

Hovězí tataráček

Předkrm nebo chuťovka k pivu, každopádně další nesmrtelné jídlo.

Čechy a Morava 65 Kč / porce Mirek 0777
teplý předkrm, rychlé, postupy studené kuchyně, smažení-fritování detail »

Hovězí v mrkvi

Hovězí v mrkvi, česká klasika.

Čechy a Morava 33 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, vaření detail »

Hovězí Wellington

Šál hovězího s lískovými oříšky, pečený v listovém těstě.

Anglie 109 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, pečení detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Minestrone polévka, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Minestrone
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle