Demi glace





Omáčka, ale také velmi silný vyredukovaný vývar, to je demi glace. Je tím nejzákladnějším základem každé profesionální kuchyně.
Postup přípravy
Hovězí, ale lépe telecí morkové kosti pečeme společně se zeleninou 120 minut v troubě, 180°C.
Přendáme do velkého hrnce, přidáme protlak a koření, zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme. Postupně z povrchu odstraňujeme tuk a pěnu. Odpařenou tekutinu doplňujeme přiléváním vlažné vody.
Po minimálně 24 hodinách vaření přecedíme do nového hrnce a přilijeme víno. Vaříme dál a vše zredukujeme na polovinu.
Jednodušší provedení
Polotovar
Možnosti inovace
Vařte to ještě déle, +48 hodin.
Rada
Cezení přes nejjemnější špičák. Protože čím bude demi čistější, tím nám nejen déle vydrží, ale je i chutnější.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 90 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (2h), Vaření (30h), Redukování (10h) Doba vaření 10 porcí: 42h 20min
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Telecí maso
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Nápoje » Alkoholické nápoje » Vína
- Recepty dle chodu » Omáčka
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Pečení, Vaření, Redukování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 28.11.2012
- Recept zobrazen: 67354x