Demi glace

Demi glace Demi glace Demi glace Demi glace Demi glace

Omáčka, ale také velmi silný vyredukovaný vývar, to je demi glace. Je tím nejzákladnějším základem každé profesionální kuchyně.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kosti hovězí, 0,100 kg 2,27
Kosti telecí, 0,040 kg 2,02
Mrkev standard, 0,012 kg 0,18 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,014 kg 0,66 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule standard, 0,014 kg 0,24 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,004 kg 0,63
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,68
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,06
Rajčatový protlak, 0,020 kg 0,85
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Víno červené alkohol, 0,030 l 3,40
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,18
Voda pitná standard, 0,200 l 0,26
Rostlinný olej, 0,006 l 0,27
Nové koření celé 0,001 kg 0,45
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 11,57 Kalorie v 1 porci: 90 cal

Postup přípravy

Hovězí, ale lépe telecí morkové kosti pečeme společně se zeleninou 120 minut v troubě, 180°C.

Přendáme do velkého hrnce, přidáme protlak a koření, zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme. Postupně z povrchu odstraňujeme tuk a pěnu. Odpařenou tekutinu doplňujeme přiléváním vlažné vody.

Po minimálně 24 hodinách vaření přecedíme do nového hrnce a přilijeme víno. Vaříme dál a vše zredukujeme na polovinu.

Jednodušší provedení

Polotovar

Možnosti inovace

Vařte to ještě déle, +48 hodin.

Rada

Cezení přes nejjemnější špičák. Protože čím bude demi čistější, tím nám nejen déle vydrží, ale je i chutnější.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 90 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (2h), Vaření (30h), Redukování (10h) Doba vaření 10 porcí: 42h 20min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 28.11.2012
  • Recept zobrazen: 57780x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Chilli con carne hlavní chod, dietní, restování pro základ, vaření Chilli con carne
Pizza alle cipolle hlavní chod, rychlé, pečení Pizza alle cipolle
Salát s plody moře velké saláty, dietní, marinování, vaření Salát s plody moře