Hovězí guláš

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem Hovězí guláš Hovězí guláš s houskovým knedlíkem Hovězí guláš s houskovým knedlíkem Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Český klasický guláš s českým houskovým knedlíkem je hovězí guláš.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška přední, 0,180 kg 22,46
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Voda pitná standard, 0,130 l 0,17
Cibule standard, 0,085 kg 1,48 ŠANDER ovoce zelenina
Recept houskový kynutý knedlík, 1,000 porce 7,56
Recept hovězí vývar základní 0,300 porce 1,51
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 33,24 Kalorie v 1 porci: 904 cal

Postup přípravy

Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo vše na sádle. Cibulku necháme hodně zhnědnout a přidáme maso.

Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Až maso bude měkké tah ho vyndáme, vydusíme šťávu na tuk. To je důležité jak pro chuť tak barvu guláše. Následně dodáme vodu, zahustíme tmavou jíškou, přidáme česnek, lehce majoránku a 15 minut povaříme.

Možnosti inovace

Vkládáním dalších ingredienci jako např. žampióny, klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recepty.

Rada

Fáze restování cibule do hněda až černa je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené, je tady i při přisypávání mleté papriky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Benešov - Sedm kulí Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 904 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Dušení (55min), Čas na přílohu (40min), Kompletace (5min), Restování pro základ (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 10min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.03.2012
  • Recept zobrazen: 43226x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku
Krkonošské kyselo polévka, rychlé, vaření Krkonošské kyselo
Degustační ratattouille degustační teplý, dietní, rychlé, restování Degustační ratattouille